GeoNames Home | Postal Codes | Download / Webservice | About 

GeoNames Forum
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 
miss-match between "country code" and "timezone" in allCountries  XML
Forum Index -> General
Author Message
ddonato



Joined: 17/07/2019 12:17:26
Messages: 2
Offline

Hello,

I am not sure if this problem has been already discussed in a previous forum (sorry about that if this is the case) but I found a recurring issue with some locations. As the title of my post says, I found a miss-match between "country code" and "timezone" in the allCountries.zip file.

A couple of examples:

- "Xylophaghou" is a location (feature code PPL) in Cyprus and the assigned timezone is correctly "Asia/Nicosia", while the "country code" is wrongly assigned to GB

- "Chiesa di San Nicola da Tolentino" is a church (feature code CH) in Italy and the assigned "country code" is correctly IT, while the timezone is wrongly assigned to "Europe/Berlin"

Obviously the first example highlights a more serious problem than the second, in particular if someone if filtering locations based on the country code.

Best,
Davide
marc



Joined: 08/12/2005 07:39:47
Messages: 4173
Offline

Hi Davide

1) there are two areas on Cyprus which belong to the UK:
https://www.geonames.org/8306814/dhekelia.html
https://www.geonames.org/8306813/akrotiri.html
Xylophaghou is at the border and has indeed gotten the wrong countrycode. This is fixed now.

2) wrong indeed. will be fixed.

Marc

[WWW]
ddonato



Joined: 17/07/2019 12:17:26
Messages: 2
Offline

Hi Marc, thanks for the prompt reply.

I wanted to mention though that yesterday I presented just two examples, to show what the problem looks like. BUT, there are plenty of other cases that are similar and need to be checked. For example, I counted ~160 cases for which the "country code" is GB while the timezone is not "Europe/London", but "Asia/Nicosia" or others. I know that some might be correct but most of them are definitively wrong.
Same goes for the IT country code against "Europe/Rome" timezone pairs.

I have not investigated the combinations of other country codes and time-zones, but I am guessing that this might be a recurrent problem.

Thanks a lot!

Davide
 
Forum Index -> General
Go to:   
Powered by JForum 2.1.5 © JForum Team